ЦИЕС участва в 21-то заседание на Комитета за управление на сертификацията (СМС) на IECEE, което се проведе на 5 и 6 юни 2018 г., в Агей, Франция. България, представена от Българския институт за стандартизация (БИС) със статут Member Body, е една от 54-те държави, които членуват в IEC системата на схеми за оценяване на съответствието на електротехническо оборудване и компоненти (IECEE).

 

СВ схемата на IECEE е международна система за взаимно приемане на протоколи от изпитвания и сертификати, отнасящи се до безопасността на електрическите и електронните компоненти, оборудване и продукти.

Управителят на ЦИЕС, инж.Благовеста Шинева и ръководителят на отдел маркетинг, участваха в заседанието като делегати. БИС беше представен от г-н Петър Лозев, Старши експерт Външни и вътрешни отношения.

 

Срещата беше открита и водена от председателя на IECEE, г-н Wolfgang Niedzella. Събитието протече при предварително установен дневен ред и задания, по които се изказваха ръководителите на работни групи. Отделни въпроси предизвикаха разгорещени дебати, като необходимостта от избор на втори доставчик на програми за изпитвания за пригодност и от поддържането на пълна сертификационна схема (IECEE CB-FCS) поради oграничено й прилагане.

 

Срещата беше изключително полезна за нас и е ценен опит, който ще ни помогне в планиране на по-нататъшното развитие на нашата компания.

IECEE CTEC web 1

 

IECEE CTEC web 2 copy

 

IECEE CTEC web 3

ЦИЕС в социалните мрежи

                               1 f  1 y

Централен офис

гр. Стара Загора 6006

ул. Индустриална 2, п.к. 131

Тел. +359 (42) 620368

Факс: +359 (42) 602377

е-mail: ctec@ctec-sz.com

            ctec.office@gmail.com

Лаборатории

Лаборатория за изпитване на строителни продукти
тел.:  042 627217, 042 620368

Лаборатория за изпитване на машини, съоръжения и устройства
тел.: 042 630476; 042 620368

Top
Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.
Ok Отказвам