В контекста на дългогодишното успешно партньорство със Стопански факултет при Тракийски университет – Стара Загора, управителят на ЦИЕС, инж. Благовеста Шинева беше поканена да участва в Международната научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите”. Конференцията се организира от Стопански факултет на Тракийски университет на 24-25 юни, 2021 г. в конферентната зала на хотел „Калиста“ в с. Старозагорски бани.


Във форума се включиха 290 участици от България, Испания, Русия, Гърция, Турция, Германия, Полша, Украйна, Саудитска Арабия, Словакия, Литва, Индия, Румъния.

 

Като представител на бизнеса инж. Шинева беше поканена да привества участниците в събитието. Тя подчерта, че преходът към Зелена икономика поставя сериозни предизвикателства пред България, пред регионите и особено пред регион като Стара Загора. „Сега, повече от всякога е важна бързата адаптация на обществото ни, така че да поемем по пътя на устойчиво развитие. България и нашия регион дали ще изостава или бързо, ефективно и адекватно ще напредва спрямо другите европейски държави по отношение на цифровизацията на икономиката, зависи от всички нас. За да поемем по пътя на устойчивото развитие, крайно време е да обединим усилията си, чрез активното партньорство между науката и бизнеса, за намиране на ефективни решения за реформиране на икономиката ни.“

 

Инж. Шинева изрази надеждата си, че форумът ще способства за размяната на добри идеи, които са особeно важни при разработването на секторните и регионалните политики, поздрави всички участници с християнския празник Еньовден и им пожела успешна работа и ползотворни дискусии.

 

Bl Shineva Conf TU 1

 

 Bl Shineva Conf TU 2

ЦИЕС в социалните мрежи

                          Linkedin copy   1 f copy  1 y copy

Централен офис

гр. Стара Загора 6006

ул. Индустриална 2, п.к. 131

Тел. +359 (42) 620368

Факс: +359 (42) 602377

е-mail: ctec@ctec-sz.com

            ctec.office@gmail.com

Лаборатории

Лаборатория за изпитване на строителни продукти
тел.:  042 627217, 042 620368

Лаборатория за изпитване на машини, съоръжения и устройства
тел.: 042 630476; 042 620368

Top
Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.